MENU
LA NOSTRA HISTORIA
FOTOS
-


          ANY 2018-2019

          MEMÒRIA


President: Josep Lluís Vivó i Navarro
Secretari: Rafel Ortega i Rodrigo
Tesorer: Julia Comino i Ortega
Fallera Major: Paula Soler i Planells
Artiste Falla: Pedro Espartero
Lema: Animals com un cabaç
Autor del llibret: Miquel Àngel Gascón i Rocha
Banda de música: Banda de Música La Instructiva de Castellar-Oliveral
Pirotécnic: Pirotècnia Tamarit
Delegat d'Infantils: Mari Carmen Alabau i Minguet
President Infantil: Kike Antequera i Tomàs
Fallera Major Infantil: Natàlia Vilanova i Alabau
Artiste Falla: Xavi Montava
Lema: You Speak English?
Autor llibret infantil: Miquel Àngel Gascón i Rocha

Comença l'eixercici el dia 12 d'abril de 2018, en la reelecció i continuació de en. Josep Lluís Vivó i Navarro com a President. En la semana següent es ratificava la directiva, en pocs canvis respecte a l'any anterior.

El dia 26 d'abril, es nomenava als nostres nous representants, el chiquet Kike Antequera i Tomàs com a President Infantil, a la chiqueta Natàlia Vilanova i Alabau com a Fallera Major Infantil i a la senyoreta. Paula Soler i Planells com a Fallera Major de la nostra falla per a l’eixercici 2018-2019.

En la reunió ordinaria del mes de maig, el Sector Poblats al Sur, varen elegir a Monica Peris i David com a l a seua representant en Junta Central Fallera.

El 22 de maig, realisem l'elecció dels nostres monuments, la banda de música i la pirotècnia. Resultant elegits els monuments en el lema “You Speak English?” de l'artiste Xavi Montava i per a la falla gran el monument, “Animals com un cabaç” de l'artiste Pedro Espartero. Per als passacarrers es va confiar novament en la Banda del Centre Instructiu Musical de Castellar i l'us de la pólvora en la Pirotècnia Tamarit.

La proclamació de les nostres Falleres Majors Natàlia i Paula es va realisar el 16 juny, en una nit estiuenca, festejada en una velada de play-backs representats pels membres de la nostra comissió infantil i una disc móvil per a finalisar.

Com tots els anys, participem en els campeonats de parchís i truc del Sector, organisat enguany per la Falla de L’Oliveral, a on Pablo Gurrea i Xavi Alapont, els nostres participants, es varen proclamar com a campeons del truc.

El 14 de juliol, es va celebrar la preelecció de les aspirants a les corts d'honor de les Falleres Majors de Valéncia del Sector Poblats al Sur, en la Falla de L’Oliveral. Nostres representants varen ser la chiqueta Raquel Genovés i Gimeno i la senyoreta. Marta Alacreu i Ruiz, que resultaria ser elegida com a representant del Sector per a la següent fase com a candidata a FM de Valéncia.

Durant les vacacions d'estiu, les nostres Falleres Majors junt en els Presidents nos varen representar en la Romeria per la Albufera del Crist de la Salut en el Palmar.

El primer fi de semana de setembre, vàrem estar d'acampada en l'Alberc Jovenil de Alcossebre, en un èxit de participació creixent any darrere d'any.

I com és tradicional, en les festes patronals en honor a la Verge del Rosari en Castellar, la nostra comissió infantil va participar en la cavalcata en una bonica carrossa i per la nit, vàrem aplegar desfilant des del casal fins a la Parròquia per a acompanyar al nostre Patró Sant Josep en la processó.

Del 21 al 28 de setembre, celebrarem la nostra semana cultural, dedicada enguany al cine. Contant en una exposició de més de 43 retrats d'artistes i famosos del cine, cedida per a l'ocasió pel seu autor Pedro Ruano. Durant la semana es va realisar un interessant programa de charrades i activitats en numerosa participació.

El dia 29 de setembre en un acta realisat en el pabelló deportiu de la Fonteta resultava elegida com a membre de la Cort de la Fallera Major de Valéncia per a l’any 2019, nostra Fallera Major de l'any anterior, Srta. Marta Alacreu i Ruiz.

En octubre i novembre, mentres s'alvançaven els preparatius i ensajos per a la presentació, se organisa un dumenge de paella i una berena dedicat als infantil el cuals participaren en la cavalcata de 'Halloween'.

El dia 25 de novembre en la Sala Canal es realisà la Presentació de les nostres Falleres Majors Natalía i Paula i despedirem a Raquel i Marta, en presència de la Fallera Major de Valéncia Marina Civera i Moreno i la seua Cort d'Honor.

En decembre, visitem el taller dels nostres artistes fallers per a comprovar que els nostres monuments estan casi preparats per a “La Plantà”, i complint en lo que ya van sent tradicional, els nostres infantils varen gojar d'un dia de Circ. I el dumenge dia 16, gogarem de la tradicional “Olla de Nadal”.

Al comdensar l'any s'intensificaven els ensajos de teatre i play-backs per a falles.

El 16 de febrer celebrarem un sopar en l'excusa de “Un més para Falles” i la semana següent, gojàvem d'unes excelents paelles per a assistir ya a la “Crida”.

El més de març començava en la visita a l'exposició de el “Ninot” i en el dia dedicat als infantils, en paelles, castells unflables, jocs i un berenar oferit per la nostra Fallera Major Infantil Natàlia i l'entrega de recompenses de la comissió infantil.

El dia 8 es va montar la carpa i l'escenari, iniciant les festes en una nit de teatre en l'obra “El cuquet del carinyo” representada pels membres de la comissió.

El dissabte dia 9, rebem a la Fallera Major de Valéncia, Srta. Marina Civera i Moreno i la seua Cort d'Honor, en els qui compartirem un excelent “arròs del senyoret”. I per la vesprada la nostra comissió infantil realise un passacarrer de disfrassos finalisant en un berenar oferida pel nostre President Infantil Kike. De nit gogem d'una divertida velada en l'orquesta “MIT”.

El dia 14, la comissió infantil entre chiulets i aplaudiments va arreplegar el ninot de l'exposició i despuix del sopar oferit per Natàlia i Kike a la nostra comissió infantil vàrem procedir a la plantà de la seua falla. Que rebria el 3er premi d'Ingeni i Gràcia de la seua categória.

El dia 15, sigué la comissió major, qui arreplegava la seua ninot en el Museu Príncip Felip i despuix del sopar oferit per Paula para tots els membres de la comissió, es va finalisar la plantà de la falla.

El programa de festes es va desenrollar sense imprevists, gojant dels passacarrers i de tots els actes programats, inclosa una nit de play-backs i una atra en la representació del musical “Mary Poppins” a càrrec dels membres de la nostra comissió infantil.

El dia 18, pel matí va tindre lloc el passacarrer de germanor habitual, en la comissió de la Falla de L’Oliveral. I a poqueta nit, se’n vàrem anar a Valéncia per a ofrenar a la Verge dels Desamparats els nostres rams, sent el nostre sector l'últim en desfilar.

Finalment apleguem al dia de Sant Josep, en un emotiu passacarrer vàrem arreplegar a les nostres Falleres Majors per a assistir a la solemne missa en honor a Sant Josep i en acabar disparem una sonora mascletà. Per la vesprada, els chiquets varen gojar de castells unflables, berenarem un suculent chocolate en bunyols i apleguem al moment de cremar la falla infantil.

Despuix de la crema de la falla infantil, els nostres representants nos varen oferir un sabrós sopar per a aplegar a la “Cremà” i donar pas a un nou inici, en una pluja torrencial.

Abans de finalisar volguera mencionar com a faller d'esta comissió a D. Francisco Verdeguer Ballester fallit durant este eixercici. Descanse en pau.

MENU PRINCIPAL