MENU
LA NOSTRA HISTORIA
FOTOS


          ANY 2017-2018

          MEMÒRIA


President: Josep Lluís Vivó i Navarro
Secretari: Rafel Ortega i Rodrigo
Tesorer: Julia Comino i Ortega
Fallera Major: Marta Alacreu i Ruiz
Artiste Falla: Miguel Balaguer
Lema: En la que cau...
Autor del llibret: Miquel Àngel Gascón
Banda de música: Banda de Música La Instructiva de Castellar-Oliveral
Pirotécnic: Pirotècnia Tamarit
Delegat d'Infantils: Mari Carmen Alabau i Minguet
President Infantil: Jordi Ruiz i Ortega
Fallera Major Infantil: Raquel Genovés i Gimeno
Artiste Falla: Miguel Balaguer
Lema: Amor per la música
Autor llibret infantil: Miquel Àngel Gascón

Comença l’eixercici el dia 10 d’abril de 2017 en la reelecció de en Josep Lluís Vivó i Navarro com a President de la nostra comissió i pocs dies després se ratificava la Junta Directiva i començava l’activitat fallera.

El dia 3 de maig se nomenaren al nostres representants per al nou eixercici faller, càrrecs que recaigueren en la senyoreta Marta Alacreu i Ruiz com a Fallera Major, Raquel Genovés i Gimeno com a Fallera Major Infantil i com a President Infantil Jordi Ruiz i Ortega.

Una sema després se varen elegir els monuments fallers en els següents lemes: “En la que cau...” per a la falla gran i per a l’infantil “Amor por la música”, les dos rellisades pel l’artiste faller Miguel Balaguer, aixina com la banda de música que s’optà per la banda del “Centre Instructiu Musical Castellar-Oliveral” i la Pirotècnia Tamarit s’encarrega de la pólvora.

Del Casal Bernat i Baldoví varem rebre 3 premis: Premi "Renaixença" a l'us de la llengua valenciana a lo llarc del eixercici faller, Distintiu "Flama" a l'us de la llengua valenciana en el text dels cartells de la falla gran i infantil, Distintiu "Purna" en l'us de la llengua valenciana en el llibret, premis que s’arreplegaren el dia 31 de maig per els nostres Presidents i Falleres Majors.

La proclamació de les nostres Falleres Majors Marta i Raquel va ser el dia 17 de juny, en una nit màgica per a les Falleres Majors muses i President infantil i la seua directiva, coincidint en la festa de sant Joan, per a fi de festa els membres de la comissió infantil nos delectaren en uns números de play-back.

En juliol es celebrà la preelecció de les aspirants a la Cort d’Honor de la Fallera Major de Valéncia en la Falla Jesús Morante Borrás-Caminot (La Punta), a la que acodiren les nostres Falleres Majors Candela i Maria Josep.

Durant les vacacions d'estiu, les nostres Falleres Majors junt als Presidents nos varen representar en les processó en Honor a la Verge del Carme en el Perellonet, en les festes patronals de la Punta i en la Romeria per la Albufera del Crist de la Salut en el Palmar.

El primer fi de semana de setembre, com és habitual en els últims anys, vàrem estar de campament en l'Alberc Jovenil de Alcossebre, en un èxit de participació creixent any 'd'arrere d’any.

En les festes patronals en honor a la Verge de Lepant de Castellar, participarem en la cavalcada en una bonica carrossa cortesia de Jordi , Raquel i Marta, per la nit acompanyarem en la provessó al nostre Patró sant Josep.

Finalisant el mes de setembre se va fer “El sopar de autumne o primavera d’hivern”.

Del 20 al 27 d’octubre, varem celebrar la semana cultural, dedicada est any a la ràdio en el títul “Enric Ginés i la ràdio”, en una exposició de equips de ràdio i material gràfic cedit per Enric Ginés en la que contarem en un numerós públic, ademés de un en un interessant programa de charrades i activitats.

El més de novembre, es va organisar la cavalcata de 'Halloween' en els nostres infantils i a la semana següent gogem del “Sopar del Cine”. El dia 26 de novembre en la Sala Canal es realisa la Presentació de les nostres Falleres Majors Raquel i Genovés Gimeno i Marta Alacreu i Ruiz i despedim a Candela nostra Fallera Major Infantil eixint en el carinyo de tota la comissió.

En decembre visitarem el taller de l’artiste faller per vore com anaven els monuments, els infantils gojaren de un dia de circ, el dia 17 es va fer la tradicional olla de nadal, acte en el que es realisà la firma dels contractes en els artistes fallers, música i pirotècnics.

En el mes de febrer començarem organisant i celebrant el “Sopar de sant Valentí”, el dia 18 es feu una excursió per a visitar l’Exposició del Ninot, i el dia 25 després de gojar d’una estupenda paella , acodírem a la ‘crida’ en les torres de Serrans.

El més de març començava en la colocació de banderes i el dia dedicat als infantils, en paelles, castells unflables, jocs i un berenar oferit per la nostra Fallera Major Infantil i l'entrega de recompenses de la comissió infantil.

El dia 9 es va montar la carpa, el dia 10, es feu un passacarrer de disfrassos finalisant en una berena per a la comissió infantil oferida pel nostre President Infantil. De nit gogem d'una divertida velada en l'orquesta “La Festa”

El dia 14, la comissió infantil entre chiulets i aplaudiments va arreplegar el ninot de l'exposició i darrere del sopar oferit per Raquel i Jordi a la comissió infantil es va procedir a la Planta de la seua falla. El dia 15, despuix de la recollida del ninot gran, Marta nos va oferir un suculent sopar per a tots els membres de la comissió, acabant en la 'Plantá' de la falla gran.

El dia16, a les 23:00 hores, el gruo de teatre de la comissió major nos representà l’obra de teatre “La reunió”

El dia 17 el nostre sector comença l'Ofrena de Flors a la Verge dels Desamparats, desfilant a les 15:30 hores, per la nit despuix de sopar en la carpa, la comissió major nos representa el músical “Yo soc Bea”.

El dia 18 de matí, es va realisar el tradicional passacarrer de germanor en la comissió de la Falla de L’*Oliveral, en acabar es celebra un festival de paelles i de nit gojàrem dels play-backs realisats pels nostres infantils, en el lema “La volta al món en 80 cançons”.

Ya estem aplegat al final, el dia 19, el dia de sant Josep, en un emotiu passacarrer replegarem a les Falleres Majors per a assitir a la solemne missa en honor al nostre patró sant Josep, a les 22:00 hores cremarem la falla infantil, en acabar els nostres representats nos oferiren un suculent sopar i ales 12 de la nit se cremà la falla gran.

El programa de festes es va desenrollar sense incidents de menció, gojant dels passacarrers i de tots els actes programats.

MENU PRINCIPAL