MENU
LA NOSTRA HISTORIA
FOTOS


          ANY 2016-2017

         MEMÒRIA


President: Josep Lluís Vivó i Navarro
Secretari: Rafel Ortega i Rodrigo
Tesorer: Julia Comino i Ortega
Artiste Falla: Miguel Balaguer
Lema: La gran boda
Autor del llibret: Miquel Àngel Gascón
Banda de música: Banda de Música La Instructiva de Castellar-Oliveral
Pirotécnic: Pirotècnia Turis
Delegat d'Infantils: Mari Carmen Alabau i Minguet
President Infantil: Gabriel Cervera i David
Fallera Major Infantil: Candela Barcelón i Quilis
Artiste Falla: Dani Barea
Lema: Ilusió
Autor llibret infantil: Miquel Àngel Gascón

Comencem l'eixercici el dia 13 d'abril de 2016, en la formació de la taula d'edat, es demanen candidats a la presidència i és reelegit de nou en Josep Lluís Vivó i Navarro, com a President de la Falla Plaça Verge de Lepanto.

Començava un any atípic, ya que en el mateix més d'abril, el dia 27 nomenem a la nostra Fallera Major Infantil, la chiqueta Candela Barcelón i Quilis, i vàrem tindre que esperar fins al dia 5 de maig per a nomenar com a President Infantil al chiquet Gabriel Cervera i David.

Aixina i tot, lo més atípic, és que per absència de candidates, el càrrec de Fallera Major quedaria vacant, sense ningú que ostentara dita representació durant este eixercici.

No obstant, comencem sense retart l'activitat fallera, en el més de maig, nomenem els càrrecs i les muses de la nostra comissió infantil. Elegim els nostres monuments, per a la falla gran es va elegir el monument de l'artiste Miguel Balaguer en el lema “La gran boda”, i per a la falla infantil es va optar per l'esbós “Ilusió” de l'artiste faller Daniel Barea. També elegim a la Banda del Centre Instructiu Musical de Castellar per a que nos acompanyara en els actes d'este eixercici i a la pirotècnia Torís per a que s'encarregara de la pólvora de Falles.

En el mateix més de maig, ya celebrem en el casal un sopar temàtic, dedicada al moviment “Hippie” i en motiu de les festes en honor a la Verge celebrades en L’Oliveral, participem en l'ofrena de fruts dedicada a la Verge en la parròquia Sant Martí de Porres. De la mateixa manera que participem en els campeonats de “*Truc” i *parchís del nostre sector organisat enguany per la Falla Sirena-Delfins del Perellonet.

El més de juny organisem una excursió en bicicleta al *Saler i el dia 25 es va celebrar, coincidint en la festa de Sant Joan- com és habitual- la proclamació de les Fallera Major Infantil Candela i les seues muses, acompanyada del President Infantil Gabriel i la seua Directiva i despuix d'una agradable representació de play-backs terminem cremant una foguera elaborada pels infantils de la comissió.

El dia 9 de Juliol, es va celebrar en els jardins del Palau de la Música la preselecció del nostre sector per a la Cort d'Honor de Valéncia, on nos varen representar les nostres Falleres Majors eixints, la chiqueta Lucia Aparisi Burget i la senyoreta Mª Josep Fernàndez Arce.

Fins i tot en ple estiu, l'activitat dels nostres representants no va cessar, acompanyant a la Verge dels Desamparats Pelegrina en el Palmar i el Perellonet, assistint a la tradicional Batalla de Flores i navegant per l'Albufera en processó en el Crist de la Salut del Palmar.

Per a recomençar l'activitat de la falla, els dia 3,4 i 5 de setembre vàrem estar d'acampament en Alcossebre, i la fi de semana següent, participem en les festes patronals de Castellar assistint a la cavalcata i a la processó en honor a La nostra Senyora del Rosari.

La primera semana d'octubre celebrem una semana cultural dedicada a l'Edat Mija, en una magnífica exposició dels escuts heràldics de tots els fallers, charrades i campeonats de truc, parchís i dòmino.

El dia 12 de novembre organisem un sopar de “Els tocats” i l'activitat fallera s'activa en els ensajos i els preparatius per a la presentació. El dia 27 de novembre en la Sala Canal es realisa la Presentació de la nostra Fallera Major Infantil, Candela Barcelón Quilis i del President Infantil Gabriel Cervera David i despedim a les nostres Falleres Majors eixints en el carinyo de tota la comissió.

Decembre va ser el més dedicat al Nadal, la nostra comissió infantil el dia 10 va gojar d'un dia de Circ i el dissabte 17, en un taller de manualitats, varen adornar l'arbre de nadal. El dumenge 18, es va realisar la firma dels contractes en la presència dels artistes fallers, representants de la pirotècnia i del Centre Instructiu Musical, en una entranyable celebració on gogem de la tradicional “Olla de Nadal”. La recta final començava, el 29 de giner en la visita als tallers dels artistes fallers per a comprovar l'estat de les mateixes.

El 18 de febrer celebrem el sopar de Sant Valentí i el dia 19 realisem una excursió cultural al Museu Militar i a la Biblioteca Valenciana de Sant Miquel dels Reis. I el dia 26, despuix de gojar d'unes estupendes paelles, vàrem anar a la “Crida” entrant de ple en les falles del 2017.

El més de març començava en la colocació de banderes i el dia dedicat als infantils, en paelles, castells unflables, jocs i un berenar oferit per la nostra Fallera Major Infantil Candela Barcelón Quilis.

El dia 9 es va montar la carpa que nos tenia que acollir a tots els fallers en la semana fallera, ubicada en la Calle Poetisa Leonor Perales, junt a l'ubicació dels nostres monuments. El dia 10, realisem un passacarrer de disfrassos finalisant en un berenar per a la comissió infantil oferida en esta ocasió pel nostre President Infantil Gabriel. Per la nit gojarem d'una nit de festa en l'orquesta Matrix

El dia 14, la comissió infantil proveïda de chiulets va acompanyar a Candela i Gabriel a l'exposició de el “Ninot” a arreplegar el nostre “ninot” i despuix d'un sopar oferit pels nostres representants infantils plantarem la falla infantil.

El dia 15, va ser la comissió major qui fon a arreplegar el seu “ninot” al Museu Príncip Felip  i despuix de gojar de l'espectàcul de play-backs en el musical “La Sirenita” realisat per la nostra comissió infantil, plantarem el nostre monument, que enguany va obtindre el nové premi de la seua categoria. Senyalar també el accèssit concedit al nostre “Llibret” per Lo Rat Penat, també n'hi ha que senyalar el primer accèssit al Renaixença l'us de la llengua valenciana, distinció Purna a l'us de la llengua valenciana en el llibret i distinció Ploma pels texts dels nostres monuments otorgats pel Casal Bernat i Baldoví.

El programa de festes es va desenrollar sense imprevists, gojant dels passacarrers, del festival de paelles, d'una nit de teatre en l'obra “Urgències” o d'una velada de play-backs en recorts d'Eurovisió representades per membres de la nostra comissió.

El dia 18, per la vesprada realisem l'ofrena de flors a la Verge,  i despuix d'una nit de disc-mòvil… sense donar-nos conte i en bona harmonia apleguem al final.

El dia de Sant Josep, en un emotiu passacarrer vàrem arreplegar a la nostra Fallera Major Infantil per a assistir a la solemne missa en honor a Sant Josep i en acabar disparem una mascletà Per la vesprada, mentres els chiquets gojaven dels castells unflables, es preparaven el chocolate i els bunyols que tot el que va voler va poder degustar per a berenar, abans de cremar la falla infantil.

Despuix de la crema de la falla infantil, la nostra Fallera Major Infantil: Candela  i els nostres presidents: Gabriel i Lluís nos varen oferir un estupent sopar per a aplegar irremediablement al moment de la “Cremà” de la Falla gran de l'any 2017 i donar pas a un nou inici.

Abans de finalisar n'hi ha que recordar a un volgut faller d'esta comissió:  Julio Orta i Orient, fallit durant est eixercici i al que tots recordarem en carinyo.

MENU PRINCIPAL